Waar ga je wonen

Het is een grote zorg voor velen. Je gaat scheiden maar weet niet waar te gaan wonen. De wachttijden voor een sociale huurwoning zijn lang. In de particuliere sector zijn de prijzen voor koopwoningen enorm en ook de huurprijzen zijn vaak onbetaalbaar. Ik bespreek met jullie welke (tijdelijke) oplossingen er soms zijn die het mogelijk maken om een stap vooruit te zetten.

Hoe verdeel je de zorg voor de kinderen

De zorgverdeling leg je vast in het ouderschapsplan. Jullie wensen zijn het uitgangspunt. In overleg bespreken we hoe we de wensen van de kinderen hierin meenemen. Denk aan: wanneer zijn de kinderen bij welke ouder, wie gaat met ze naar huisarts, tandarts. Hoe gaan we om met opa’s en oma’s.

Wie gaat wat betalen

Ik breng in kaart hoe jullie er beide individueel na de scheiding financieel voorstaan. Hoeveel je netto overhoudt bepaalt mede wie wat betaalt. Dit is een belangrijk stap tijdens mediation omdat inzicht in hoe de toekomst er financieel uitziet rust brengt.

Hoe verdelen we onze bezittingen

Bezittingen en schulden moeten verdeeld worden. Ik zorg ervoor dat niks vergeten wordt, ook las je niet zoveel van financiën af weet. De verdeling heeft fiscale consequenties waar we tijdens mediation bij stilstaan.

Hoe regelen we ons eigen pensioen en financiën

Verzekeringen, pensioen en aanvullende financiële zaken die voorbij zijn gekomen worden besproken. De verdeling en afspraken die hieruit voortvloeien leg ik voor jullie vast.

Hoe regelen we de daadwerkelijke scheiding

Als alles rond is en de afspraken helder zijn wordt jullie verzoek tot scheiding, via de advocaat, bij de rechtbank ingediend. Jullie ontvangen de beschikking van de rechtbank. Zodra deze is ingeschreven bij de burgerlijke stand zijn jullie officieel gescheiden.